De Wijnkelder

Over de wijnkelder
Landzicht in Jacobsdal

Wijnkelder JacobsdalIn 1858 worden er op de boerderij Kalkfontein van Christoffel Jacobs de eerste woningen gebouwd. De eerste bouwplaatsen werden verkocht op 7 maart 1859 en de “municipal “status werd toegekend in juli 1860.

Deze kleine boerengemeenschap zegt de eerste wijnkelder buiten de provincie kaapstad te hebben.
De gemeenschap heeft drie fabrieken een pindakaasfabriek een wijnkelder en een abattoir voor schapen.
Wijnkelder Jacobsdal De oprichting van de wijnkelder in 1974 is gedaan in de vaste overtuiging dat jacobsdal een ideale omgeving is voor de verbouw van druiven voor de wijnbouw. Op 29 januari 1976 worden de eerst druiven ontvangen.
Vanaf 16 april 1998 komt de Landzicht wijnkelder in handen van de samenwerkende wijnboeren.

Het klimaat is uitstekend geschikt om druiven voor wijnproduktie te telen. De streek heeft een landklimaat en ligt ter vergelijking ongeveer op de hoogte van Egypte, Tunesië, maar dan op het zuidelijk halfrond. Het is zomers lekker warm wat het suikergehalte in de druif ten goede komt. De temperatuur schommelt ‘s zomers tussen de 32 en 40 graden Celsius.

Kom besoek ons gerus!Door deze weersomstandigheden en uitstekende grond voor druiventeelt is de streek bekend om zijn goede wijnen. De wijnkelder “Landzicht” geniet in Zuid Afrika al grote bekendheid en nu is Herman begonnen via zijn kontakten in Nederland een deel van zijn opbrengst naar Nederland te exporteren.
De kwaliteit van zijn wijn is zo goed dat hij een waarmerkcertificaat op zijn flessen mag plakken.

Slechte wyn komt nie voorbij Nie Voorbij nie.
Klik op het plaatje voor informatie